Igra predstola: Ništa ne sme da „procuri“ do premijere (video)

Igra predstola: Ništa ne sme da „procuri“ do premijere (video)
Kultura Sve vesti Svet Zabava

foto izvor: express.co.uk

Šta sve rade da ne bi procureli snimci scena?

 

HBO, koji radi seriju, preduzeo je sve bezbednosne mere i ništa ne prepušta slučaju, kako bi onemogućili da bilo kakva informacija o kraju serije ne bi izašla na svetlost dana. Koriste tehniku snimanja lažnih scena i paze na dronove koji bi mogli da preletaju iznad mesta na kojima se snimaju poslednje klape jedne od najgledanijih serija „Igra prestola“.

 

Ijan Glen, škotski glumac, koji u čuvenoj seriji igra Džoru Mormonta, kaže da su autori „Igre prestola“ apsolutno paranoični da nešto sa snimanja poslednje sezone ne procuri u javnost, prenosi Dejli tajms.

 

Bezbednosne mere su, kako je rekao Glen, toliko velike, da smetaju pojedinim glumcima.

 

„Apsolutno su paranoični oko toga da bilo ko sazna bilo šta. Nije nam dozvoljeno da na set donesemo naš tekst. Svemu smo morali da pristupimo preko Ajpeda, a svako ima drugačije bezbednosne mere. To je, moram da kažem, nekim glumcima bio problem“, rekao je.

 

Poslednja sezona globalnog fenomena i jedne od najvećih serija ikada, biće emitovana u aprilu 2019. godine, a kako Glen ističe poslednja sezona je „apsolutno fenomenalna“.

 

U intervjuu za BBC Radio 5, Glen je rekao da su svi koji su radili na seriji – što je više od 100 glumaca i članova ekipe – zajedno prošlo kroz sve.

Glen kaže da su neki glumci bili šokirani kada su shvatili kakav će biti kraj, kao i da su svi uglavnom bili oduševljeni.

 

„Iskreno, ovih šest epizoda su potpuno fenomenalne. Pisci su zaista, zaista bili dobri. Način na koji su sve sastavili bio je ozbiljan poduhvat. „Bilo je dosta suza tog dana… A i takva je sezona – sezona oproštaja i krajeva“.

 

Pogledajte zvaničnu video najavu poslednje sezone „Igre prestola“.

za vas uredila M.P. (izvor: b92.net)